Výstava Vláčikov Mlyny Nitra

22.08.2015 10:00

 

Dlhé augustové dni lákajú k mnohým zábavám, z ktorých väčšina má za otca oddych a za matku nečinnosť. Preto by vás mohla zaujať a upútať výstava pre malých i veľkých, ktorá sa už v minulosti stretla s veľkým záujmom. V dňoch 22. - 30.8.2015 denne od 10.00 do 18.00h budete môcť na všetkých troch podlažiach Galérie MLYNY navštíviť interaktívnu výstavu železničných modelov, venovanú celej rodine.

Svet železníc sa stal neustálou pripomienkou detstva ale predovšetkým srdcu najbližšou záľubou modelárom z Maďarska a zo Slovenska, ktorí pri svojich modeloch a vytváraní železničných modulov trávia všetok svoj voľný čas. Zadosťučinením je im radosť návštevníkov podobných výstav ako je tá, ktorá vás čaká v Galérii MLYNY práve v auguste. Jazdy v železničných moduloch sú pre všetkých návštevníkov výstavy zdarma a tak vás pozývame na cestu do detstva, do snov, do sveta železníc, ktorou nás ako výpravcovia a rušňovodiči prevedú zanietení modelári - autori skvostných železničných modelov a modelových stolov. V prípade zvedavých otázok vám radi na všetko odpovedia a podelia sa o radosť, ktorú prežívajú so svojimi železničnými dielami.
Táto atraktívna výstava bude obsahovať železničné modulové systémy s dĺžkou cca 45 m v mierke H0 (1:87) od klubu KŽM Bojnice a železničný modulový systém s dĺžkou cca 45 m v mierke TT (1:120) od klubu KMŽ Hôrky. Rôzne železničné modulové systémy od viacerých klubov z Maďarska a rôzne železničné modelové stoly vo viacerých mierkach (modelové stoly s tunelmi, jazerami a mostmi, digitálny modelový stôl) doplní modelový stôl záhradnej železnice - LGB  (1:22) so svetelnými a hlasovými efektmi v rozmere 3 x 10 m. K videniu budú klasické železničné trate so stanicami,  tunelmi, jazerami, mostmi a celkovou scenériou z tej ktorej oblasti a časť modelových stolov predstaví stanice, ktoré sú vernou kópiou skutočných staníc alebo modely krajín, ktoré sú inšpirované skutočnými reálnymi zákutiami. 
Každé dieťa dokáže celé hodiny obdivovať tento čarovný svet s pocitom, že by už chcelo vyrásť a byť veľkým rušňovodičom, so všetkými povinnosťami a zodpovednosťou dospelým vlastnými. Dospelí sa naopak pristavia a spomínajú na to, aké to bolo túžiť v detststve po métach vtedy nedosiahnuteľných a opäť sa raz aspoň na okamih stanú deťmi. Vychutnajte si tieto vzácne chvíle, kedy sa stiera rozdiel medzi detstvom a dospelosťou a ktoré budete môcť v auguste zažiť spolu so svojimi deťmi práve v Galérii MLYNY na najväčšej výstave svojho druhu na Slovensku.

 

 

 

Mat. so str. nákupného obchodného centra Mlyny Nitra